Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Τεχνική επαγγελματική κατάρτιση & Πιστοποίηση προσόντων

Το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου «Δράσεις προσαρμογής επαγγελμάτων που εκπροσωπούνται από τη ΓΣΕΒΕΕ στα δεδομένα της οικονομικής κρίσης διαμέσου πιλοτικών σχε­δίων τεχνικής κατάρτισης και συμβουλευτικής – υποστήριξης της πιστο­ποίησης επαγγελματικών προσόντων». Αντικείμενο του έργου αποτελεί η υποστήριξη του ανθρωπίνου δυναμικού συγκεκρι­μένων επαγγελμάτων της ΓΣΕΒΕΕ, για τα οποία υπάρχουν ήδη μελέτες επαγγελματικών περιγραμμάτων, ώστε:
- να εκπονηθούν σύγχρονα εκπαιδευτικά περιεχόμενα βάσει των επαγγελματικών περιγραμμάτων
- να σχεδιαστούν και υλοποιηθούν προγράμματα συνεχιζόμενης τε­χνικής  επαγγελματικής κατάρτισης
- να υποστηριχτούν και προετοιμαστούν όσοι εκπαιδευθέντες ενδια­φέρονται, να συμμετάσχουν σε διαδικασίες πιστοποίησης επαγγελ­ματικών προσόντων.
Ποιοί μπορούν να ωφεληθούν…
Τα προγράμματα τεχνικής επαγγελματικής κατάρτισης υλοποιούνται στο σύνολο της Χώρας και προβλέπεται να συμμετάσχουν σε αυτά 6.000 αυτοαπασχολούμενοι και εργοδότες μικρών επιχειρήσεων. Στη συνέχεια σημαντικός αριθμός ωφελουμένων, περίπου 2.000, θα υποστηριχτούν για την συμμετοχή τους σε εξετάσεις πιστοποίησης προσόντων.
Τα προγράμματα κατάρτισης αφορούν…
…σε 23 θεματικά αντικείμενα που προκύπτουν από πιστοποιημένα επαγ­γελματικά περιγράμματα 18 επαγγελμάτων που εκπροσωπούνται από τη ΓΣΕΒΕΕ.
Κατά προσέγγιση θα πραγματοποιηθούν πανελλαδικά 300 σεμινάρια. Σε όλα τα προγράμματα κατάρτισης θα δοθούν κατάλληλα εκπαιδευτικά εγ­χειρίδια ενώ θα αξιοποιηθούν έμπειροι εκπαιδευτές με γνώσεις υψηλού επιπέδου στο θεματικό αντικείμενο που θα διδάξουν. Επιπλέον, τα προ­γράμματα επιδοτούνται με 3 ευρώ μικτά ανά ώρα κατάρτισης.
Η πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων…
…θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης και θα αφο­ρά στη συμμετοχή 2.000 περίπου ωφελούμενων/καταρτισθέντων σε εξετάσεις στο πλαίσιο διαδικασιών πιστοποίησης από τον Εθνικό Οργα­νισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ). Το κόστος της πιστοποίησης καλύπτεται από το έργο ενώ για όσους ωφελούμενους το επιθυμούν προβλέπεται να προηγηθεί η παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής και υποστήριξης από μέντορες πιστοποίησης μέσω μητρώου που θα συσταθεί για τον σκοπό αυτό.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στους συντονιστές του προγράμματος του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ κ. Μιχάλη Τζάμαλη & Στάθη Κουρτίδη.
Αθήνα, Αριστοτέλους 46, ΤΚ 1043
Τηλέφωνο: 210 8846852 (εσωτερικό 305 & 315)
Σχετικά αρχεία: