Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ



ΤΟ ΕΚΠΕΘΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ  ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ
Φυσικά ή Νομικά Πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πληροφορικής να υποβάλλουν προσφορές, για την υλοποίηση της εργασίας «Ανάπτυξη και φιλοξενία διαδραστικού διαδικτυακού τόπου Δικτυακού τόπου ηλεκτρονικής δικτύωσης ανέργων και επιχειρήσεων», συνολικού προϋπολογισμού 5.040€.

Α. Αντικείμενο
Αντικείμενο της υπό ανάθεση εργασίας είναι η ανάπτυξη και φιλοξενία μιας διαδραστικής διαδικτυακής εφαρμογής – βάσης δεδομένων όπου θα υπάρχει η δυνατότητα να αποτυπωθεί σε τοπικό επίπεδο η προσφορά και η ζήτηση εργασίας αντίστοιχα,  και στην οποία θα γίνεται αυτόματη σύζευξη της προσφοράς και της ζήτησης εργασίας όπου τόσο άνεργοι από τη μία, όσο και οι επιχειρήσεις της Εύβοιας από την άλλη θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν δημιουργώντας ένα κοινό τόπο «συνδιαλλαγής».
Θα αναπτυχθεί ολοκληρωμένη ηλεκτρονική εφαρμογή βάση δεδομένων με βάση λογισμικό ανοιχτού τύπου που θα επιτρέπει την αναζήτηση εργασίας από υποψήφιους ανέργους ή εργαζομένους, αλλά και την αναζήτηση κατάλληλου προσωπικού για εργοδότες. Παράλληλα ο δικτυακός τόπος που θα φιλοξενεί την βάση δεδομένων, θα λειτουργήσει ως μηχανισμός ενημέρωσης και σύζευξης της προσφοράς και ζήτησης της αγοράς  εργασίας  στην περιοχή προς όφελος των ατόμων που θα ενταχθούν στις δράσεις του Σχεδίου και των τοπικών επιχειρήσεων που θα θελήσουν να επωφεληθούν από τις δράσεις  του προγράμματος για την ανεύρεση προσωπικού.


Οι χρήστες της εφαρμογής αυτού χωρίζονται σε δυο κατηγορίες.
·         Η πρώτη θα αποτελείται από άνεργους, άτομα που θα έχουν ενταχθεί  στις δράσεις του προγράμματος για αναζήτηση μιας θέσης εργασίας.
·         Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι εργοδότες τοπικές επιχειρήσεις  που αναζητούν ανθρώπινο δυναμικό που θα κοινοποιούν με ηλεκτρονικό τρόπο τις ζητούμενες θέσεις εργασίας.
Σημειώνεται ότι οι περιγραφόμενες μέθοδοι εργασίας αλλά και τα μεθοδολογικά εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν, θα βρίσκονται σε πλήρη αντιστοίχηση με τα  αντίστοιχα πρότυπα των  δημόσιων φορέων απασχόλησης (ΟΑΕΔ), αλλά και των λοιπών σχετικών φορέων. Θα υπάρξει τήρηση των διεθνών προτύπων ποιότητας, ενώ σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει προσπάθεια συνεργασίας με τον ΟΑΕΔ και αντίστοιχους φορείς και από τον ιδιωτικό τομέα  που δραστηριοποιούνται σε τοπικό επίπεδο.
Εκτός από τα παραπάνω, το σύστημα παρέχει και ορισμένες ακόμα βοηθητικές υπηρεσίες, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση και ενημέρωση των χρηστών για επιμέρους θέματα. Αυτές οι υπηρεσίες είναι οι παρακάτω:




Ανταλλαγή Μηνυμάτων
Βασική δυνατότητα αποτελεί και η άμεση ανταλλαγή μηνυμάτων ανάμεσα σε εργοδότες και ωφελούμενους-ες ανέργους του Σχεδίου Δράσης, καθιστώντας την προσωπική επαφή πιο εύκολη μέσω  του συστήματος.
Βιογραφικό  και Συνέντευξη
Στο site μπορούν επίσης να παρέχονται οδηγίες και συμβουλές για το πώς γράφεται ένα ενδιαφέρον  βιογραφικό και ποια είναι τα μυστικά μιας επιτυχημένης συνέντευξης.
Οι υποψήφιοι πέρα των ανωτέρω, θα πρέπει να προσφέρουν υπηρεσίες τεχνική υποστήριξη, συντήρηση  και φιλοξενίας της διαδραστικής διαδικτυακής εφαρμογής για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Β. Προϋπολογισμός
Ο προϋπολογισμός της εργασίας, ανέρχεται στο ποσό των Πέντε χιλιάδων σαράντα ευρώ, (5.040 €) συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. 

Γ. Διαδικασία  που επελέγη για την ανάθεση
Η ανάθεση της σύμβασης θα γίνει μέσω πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού.

Δ. Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου
Η χρονική διάρκεια ανάπτυξης της διαδραστικής διαδικτυακής εφαρμογής ορίζεται σε 30 ημέρες από τη υπογραφή της σύμβασης ενώ με την ολοκλήρωσή και παραλαβή της θα προσφερθεί δωρεάν τεχνική υποστήριξη, συντήρηση  και φιλοξενίας της διαδραστικής διαδικτυακής εφαρμογής για τουλάχιστον ένα χρόνο.


Ε. Χρόνος  και τόπος υποβολής των προσφορών
Ο τόπος κατάθεσης των προσφορών είναι η έδρα του ΕΚΠΕΘΕ: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ – ΕΚΦΡΑΣΗ (Ομήρου 54, 10672, Αθήνα). Οι προσφορές σε κλειστό φάκελο υποβάλλονται από τους συμμετέχοντες ή τους νόμιμους εκπροσώπους τους στα γραφεία του Φορέα μέχρι την ημέρα Παρασκευή, 30/03/2015 και ώρα 11:30 π.μ. Σε αντίθετη περίπτωση οι προσφορές δεν λαμβάνονται υπόψη και επιστρέφονται.

ΣΤ. Δικαίωμα Συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν: Έλληνες πολίτες, αλλοδαποί, νομικά πρόσωπα (ημεδαπά ή αλλοδαπά), συνεταιρισμοί, ενώσεις-κοινοπραξίες προσώπων, οι οποίοι έχουν σχέση με το αντικείμενο του παρόντος διαγωνισμού.

Ζ. Πληροφορίες
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο ΕΚΠΕΘΕ: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ – ΕΚΦΡΑΣΗ, στην κα. Ανδρωνά Αικατερίνη τηλ.: 210 3643224