Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Πρόγραμμα Κατάρτισης/Επανακατάρτισης για αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους της οικονομίας με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας τους

http://epanakatartisi.gr/

Η Ένωση Φορέων, μέλη της οποίας είναι το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος («ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ»), το Ινστιτούτο Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος («ΙΝΕ/ΓΣΕΕ»), το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ («ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ»), το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης & Επιμόρφωσης Μελών Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Α.Ε. (Ι.ΕΚ.Ε.Μ. Τ.Ε.Ε. Α.Ε.), το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ («ΚΕΚ-ΙΝΕ/ΓΣΕΕ»), το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΓΣΕΒΕΕ («ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ») και το Κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου της ΕΣΕΕ (ΚΑΕΛΕ της ΕΣΕΕ») ανέλαβε το σχεδιασμό, την οργάνωση και υλοποίηση έργων με τίτλο:
«Προγράμματα κατάρτισης / επανακατάρτισης εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων σε επιχειρήσεις όλων των κλάδων της οικονομίας της 8 περιφέρειες σύγκλισης, της 3 περιφέρειες σταδιακής εξόδου & της 2 περιφέρειες σταδιακής εισόδου»
Σκοπός των έργων είναι να συνεισφέρουν, αφενός, στην αύξηση της συμμετοχής της εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων (έως 3 άτομα προσωπικό) σε επιχειρήσεις όλων των κλάδων της οικονομίας σε ενέργειες κατάρτισης, αφετέρου, στην αναβάθμιση των προσόντων των εν δυνάμει ωφελούμενων.

Ευρύτερη επιδίωξη των έργων αποτελεί η διασφάλιση της εργασίας και της εργασιακής εξέλιξης του ανθρώπινου δυναμικού καθώς και της βιωσιμότητας και της ανάπτυξης των επιχειρήσεων.