Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Ενημέρωση για την πορεία του έργου "Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας στο Νομό Εύβοιας" - Newsletter No2 - 06/2014

Καταβολή Εκπαιδευτικού Επιδόματος


Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Ευβοϊκή Πρωτοβουλία για την Απασχόληση και την Ανάπτυξη» ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 6/6/2014 ολοκληρώθηκε η καταβολή της 1ης δόσης του εκπαιδευτικού επιδόματος στους 50 ανέργους που παρακαλούθησαν τα προγράμματα κατάρτισης.  

Η καταβολή των ποσών έγινε από την ΑΚΜΗ ΑΕ μέσω τραπέζης και τα χρήματα κατατέθηκαν στους λογαριασμούς που είχαν δηλωθεί από τους συμμετέχοντες στα πρoγράμματα κατάρτισης.

Επιτυχημένα Παραδείγματα ΚοινΣΕπ


ΚΟΙΝΣΕΠ “Ανακυκλώνω στην πηγή” Η ΚΟΙΝωνική Συνεταιριστική ΕΠιχείρηση “Ανακυκλώνω στην πηγή” είναι εταιρία, η οποία διοικείται ισότιμα από τα μέλη της. Η λειτουργία της βασίζεται σε δράσεις που εξυπηρετούν αποκλειστικά κοινωνικούς σκοπούς και συλλογικά οφέλη.
ΚΟΙΝΣΕΠ  «Eν Έργω»
Αποστολή της «Eν Έργω» είναι να αναπτύσσει καινοτόμες ιδέες στην κοινωνική παρέμβαση, εκπαίδευση και παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών.
Δείτε περισσότερα...
Η Τέχνη στο Παλιό Λιτρίβι
Η “Τέχνη στο Παλιό Λιτρίβι”, είναι μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με έδρα τον Πόρο και δράση σε όλη την επικράτεια, που σκοπό έχει να αγκαλιάσει κάθε ειλικρινή και ουσιαστική έκφανση της τέχνης και του πολιτισμού.
Δείτε περισσότερα...


Εγκύκλιος ΙΚΑ για την ασφάλιση των ανέργων


Με τις διατάξεις του άρθρου 18 του ν. 2639/98 απόφασης του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, παρέχεται η δυνατότητα να υπαχθούν στον κλάδο ασθένειας σε είδος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, οι άνεργοι, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις. Δικαίωμα να υπαχθούν στην ασφάλιση κλάδου ασθένειας σε είδος του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ έχουν τα πρόσωπα που πληρούν τις προϋποθέσεις, που ορίζονται στην εγκύκλιο 5/2000.
Δείτε περισσότερα...

80 προσλήψεις στο Δήμο Χαλκιδέων


Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά ογδόντα (80) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου Χαλκιδέων, που εδρεύει στη Χαλκίδα.