Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Επιτυχημένα Παραραδείγματα ΚοινΣΕπ

ΚΟΙΝΣΕΠ “Ανακυκλώνω στην πηγή”
Η ΚΟΙΝωνική Συνεταιριστική ΕΠιχείρηση “Ανακυκλώνω στην πηγή” είναι εταιρία, η οποία διοικείται ισότιμα από τα μέλη της. Η λειτουργία της βασίζεται σε δράσεις που εξυπηρετούν αποκλειστικά κοινωνικούς σκοπούς και συλλογικά οφέλη.

Η ΚΟΙΝΣΕΠ “Ανακυκλώνω στην πηγή” αποσκοπεί στην συλλογή και ανακύκλωση υλικών από χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο, στην πρώτη φάση λειτουργίας της. Δραστηριοποιείται στις γειτονιές του Αρκτικού Διαμερίσματος Πάτρας και του πρώην Δήμου Ρίου (από οδό Αγίας Σοφίας έως και οικισμό Ψαθοπύργου) και σταδιακά θα επεκταθεί σε ολόκληρο το Δήμο Πατρέων.
Δείτε περισσότερα ... 


ΚΟΙΝΣΕΠ  «Eν Έργω»
Αποστολή της «Eν Έργω» είναι να αναπτύσσει καινοτόμες ιδέες στην κοινωνική παρέμβαση, εκπαίδευση και παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών.
Η «Εν Έργω» –αστικός συνεταιρισμός κοινωνικού σκοπού- δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2013 με πρωτοβουλία νέων επιστημόνων και καλλιτεχνών με στόχο την ανάπτυξη δράσεων κοινωνικής συνοχής. Η «Εν Έργω» επιτελεί έργο ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης, εκπαίδευσης και παρέμβασης σε κοινωνικά θέματα, αξιοποιώντας το δυναμικό της, αλλά και σε συνεργασία με άλλους φορείς και ομάδες πολιτών. Αποστολή της είναι να προάγει την κοινωνική αλλαγή, να λειάνει τις κοινωνικές ανισότητες, αξιοποιώντας το ανθρώπινο κεφάλαιο του τόπου. Με την παραγωγή επιστημονικού, ερευνητικού, εκπαιδευτικού έργου, στοχεύει σε καινοτόμες δράσεις κοινωνικής παρέμβασης σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Δείτε περισσότερα...


Η Τέχνη στο Παλιό Λιτρίβι

Η “Τέχνη στο Παλιό Λιτρίβι”, είναι μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με έδρα τον Πόρο και δράση σε όλη την επικράτεια, που σκοπό έχει να αγκαλιάσει κάθε ειλικρινή και ουσιαστική έκφανση της τέχνης και του πολιτισμού. Ειδικότερα, σκοπός του Λιτριβιού είναι “η παραγωγή προϊόντων και η παροχή υπηρεσιών για την ικανοποίηση των αναγκών της συλλογικότητας (πολιτισμός, εκπαίδευση, περιβάλλον, οικολογία κ.ά.) που προάγουν το τοπικό και συλλογικό συμφέρον, την προώθηση της απασχόλησης, την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και την ενδυνάμωση της τοπικής ή περιφερειακής ανάπτυξης”.
Δείτε περισσότερα...