Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Διοργάνωση Ημερών Καριέρας στο Δήμο Ερέτριας για την πράξη «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας στο Νομό Εύβοιας»

Αθήνα, 22 Ιουνίου 2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διοργάνωση Ημερών Καριέρας στο Δήμο Ερέτριας για την πράξη «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας στο Νομό Εύβοιας»



Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Ευβοϊκή Πρωτοβουλία για την Απασχόληση και την Ανάπτυξη» στο πλαίσιο της υλοποίησης της πράξης «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας στο Νομό Εύβοιας» που συγχρηματοδοτείται από το Ε.Π. Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013 του ΕΣΠΑ (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) σε συνεργασία με το Δήμο Ερέτριας και το ΕΚΠΕΘΕ διοργάνωσαν δύο Ημέρες Καριέρας, την Παρασκευή 19.06.2015 και ώρα 17:00-21:00 και το Σάββατο 20.06.2015 ώρα 10:00-15:30 και 17:00-21:00 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ερέτριας (Αίθουσα Εκδηλώσεων).
Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάστηκαν εισηγήσεις από έγκριτους ακαδημαϊκούς, επιστήμονες και ερευνητές στο πεδίο της απασχόλησης, της επιχειρηματικότητας, της κοινωνικής οικονομίας και της αγοράς εργασίας καθώς και παρεμβάσεις στελεχών επιχειρήσεων – εκπροσώπων παραγωγικών τάξεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών που ενδιαφέρονται άμεσα για τα θέματα της οικονομίας, της επιχειρηματικότητας και της εύρεσης εργασίας-απασχόλησης.
Επιπρόσθετα, οι ημέρες καριέρας προσέφεραν τη δημιουργία ευκαιριών για την ανάπτυξη δικτύων και συνεργασιών μεταξύ της Α.Σ. και τοπικών φορέων και συλλόγων (τοπικές επιχειρήσεις, επιμελητήρια και ενώσεις εργοδοτών, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών εύρεσης ανθρώπινου δυναμικού, κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης κ.λπ.). Επίσης, βασικός στόχος των εκδηλώσεων ήταν να δημιουργηθούν ευκαιρίες καριέρας, δηλαδή συναντήσεις ανέργων με
υποψήφιους εργοδότες και στελέχη επιχειρήσεων που εξασφαλίζουν την άμεση επαφή μεταξύ των επιχειρήσεων και του ανθρώπινου δυναμικού που αναζητά εργασία.
Την Έναρξη των Εργασιών εκ μέρους του Δήμου Ερέτριας κήρυξε ο Αντιδήμαρχος Δήμου Ερέτριας κ. Ιωάννης Λάμπρου που τόνισε την υποστήριξη και το ενδιαφέρον της Δημάρχου Ερέτριας κας Αμφιτρίτης Αλημπατέ και του Δημοτικού Συμβουλίου Ερέτριας για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Επιπλέον, χαιρετισμό απεύθυνε ο βουλευτής Εύβοιας κ. Νικόλαος Μαυραγάνης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δημήτριος Αργύρης εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας. Επίσης, τις εργασίες των Ημερών Καριέρας παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ερέτριας, εκπρόσωποι πολλών παραγωγικών και κοινωνικών φορέων του Δήμου Ερέτριας, ερευνητές, τοπικοί επιχειρηματίες, εκπαιδευτικοί, άνεργοι, νέοι επιστήμονες, νέοι αγρότες και ωφελούμενοι του προγράμματος.

Αξίζει να επισημανθεί ότι σε κάθε θεματική συνεδρία των Ημερών Καριέρας πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις από εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της περιοχής, των εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών και των συμμετεχόντων καθώς και συζήτηση επί των παρουσιάσεων και των θεμάτων αναφοράς, ενώ στους συμμετέχοντες δόθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης.




Το έργο «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας στο Νομό Εύβοιας» υλοποιείται στο πλαίσιο του Ε.Π. Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013 του ΕΣΠΑ, και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).