Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Έναρξη Δράσεων Κατάρτισης της πράξης «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας στο Νομό Εύβοιας»


Ξεκινά την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014 η κατάρτιση των επιλεγέντων ωφελούμενων της ΑΣ Ευβοϊκή Πρωτοβουλία για την Απασχόληση και την Ανάπτυξη για την υλοποίηση του έργου «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας στο Νομό Εύβοιας», στους δήμους Ερέτριας και Κύμης-Αλιβερίου».


Συγκεκριμένα,  στο Δήμο Ερέτριας θα καταρτιστούν  15 άνεργοι στο αντικείμενο με τίτλο: «Παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στον τομέα του τουρισμού – εναλλακτικού τουρισμού» το οποίο σχετίζεται με την κατάρτιση και επιμόρφωση σε θέματα παροχής υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στον τομέα του συμβατικού και εναλλακτικού τουρισμού.


Στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου θα καταρτιστούν 20 άνεργοι στο αντικείμενο με τίτλο «Βασικές αρχές οργάνωσης, διοίκησης, λειτουργίας μικρομεσαίας επιχείρησης» το οποίο στοχεύει στο να δοθεί μια λεπτομερή εικόνα των θεμελιωδών αρχών, εννοιών και εφαρμογών, που διέπουν την οργάνωση και διοίκηση των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Εκτός αυτού, κατά τη διάρκεια της κατάρτισης θα διδαχθούν θέματα σχετικά με τις σύγχρονες μορφές χρηματοδότησης (π.χ. leasing),  και τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται για τις ΜΜΕ, μέσω εθνικών και κοινοτικών προγραμμάτων, στοιχεία φορολογικής νομοθεσίας και κατάρτιση ισολογισμού – απολογισμού.



Στο Δήμο Καρύστου θα καταρτιστούν 15 άνεργοι στο αντικείμενο με τίτλο:  «Σύγχρονες μέθοδοι παραγωγής, τυποποίησης και προώθησης  αγροτικών προϊόντων με έμφαση σε προϊόντα βιολογικής γεωργίας», το οποίο  αφορά στην κατάρτιση   της περιοχής στη χρήση τεχνικών φιλικών προς το περιβάλλον στη γεωργία και στην αξιοποίηση σύγχρονων μεθόδων παραγωγής, τυποποίησης, εμπορίας και προώθησης αγροτικών προϊόντων με έμφαση στα προϊόντα της  βιολογικής γεωργίας. Η κατάρτιση στο Δήμο Καρύστου αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Απριλίου 2014.