Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Πρόγραμμα Ενίσχυσης Νέων Αγροτών

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκηρύσσει νέα πρόσκληση για το Μέτρο 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» ύψους 140 εκατ. € ώστε να μπορέσουν ενταχθούν άμεσα περισσότερα από 8.000 άτομα που επιθυμούν να ασχοληθούν με τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις.
Η προκήρυξη για το πρόγραμμα νέων αγροτών,  δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 3255/Β΄/20.12.2013).
Στόχος του προγράμματος είναι η πληθυσμιακή αναζωογόνηση της υπαίθρου με την εγκατάσταση νέων ανθρώπων κάτω των 40 ετών, μέσω της παροχής κινήτρων, προκειμένου να διευκολυνθεί η αρχική τους εγκατάσταση και η διαρθρωτική προσαρμογή των εκμεταλλεύσεων τους με την υποβολή επιχειρηματικού σχεδίου, γεγονός που θα συμβάλει θετικά, τόσο στην απασχόληση, όσο και στη διατήρηση του πληθυσμού στην ύπαιθρο. 

Οι όροι και οι προϋποθέσεις ένταξης των υποψηφίων νέων γεωργών στο εν λόγω Μέτρο, οι εμπλεκόμενοι φορείς, η διαδικασία αξιολόγησης και έγκρισης των δικαιούχων, η διαδικασία καταβολής των οικονομικών ενισχύσεων, καθώς και οι υποχρεώσεις βρίσκονται στους δικτυακούς τόπους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων www.minagric.gr  www.agrotikianaptixi.gr.


Ως περίοδο υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης –φακέλων υποψηφιότητας ορίζεται η από 18.3.2014 έως 16.5.2014.

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη Ευβοϊκή Πρωτοβουλία Απασχόλησης, στο πλαίσιο του προγράμματος, αναλαμβάνει να πρετοιμάσει και να υποστηρίξει ενδιαφερόμενους -ες, στην κατάρτιση της σχετικής αίτησης και του συνοδευτικού φακέλου.